11.7 C
sobota, 13 kwietnia, 2024

Oświadczenie C. Hartwig-Katowice S.A.

W związku z pojawiającymi się ostatnio informacjami na temat sytuacji naszej Spółki, Zarząd C.Hartwig-Katowice S.A. niniejszym oświadcza, że wobec Spółki nie było prowadzone postępowanie upadłościowe związane z likwidacją majątku, ani przyjęciem układu likwidacyjnego.

W stosunku do Spółki nie prowadzono postępowania o zgłoszenie upadłości w rozumieniu ustawy prawo upadłościowe i naprawcze.

Jesteśmy zdziwieni zachowaniem konkurencji i nie znamy źródła pochodzenia tej informacji. Jednocześnie informujemy, że przychody firmy w roku 2007  wyniosą ok. 30 mln zł a skonsolidowany zysk netto na pewno przekroczy prognozowaną wcześniej kwotę 672 tys. zł.

Potwierdzamy natomiast, iż C.Hartwig-Katowice S.A. znajduje się w trakcie procesu prywatyzacyjnego i trwają procedury mające na celu włączenie Spółki do grupy kapitałowej PKP Cargo S.A.

W tym miejscu chcielibyśmy podziękować  Zarządowi PKP Cargo S.A. za zgodę objęcia akcji naszej Spółki.

Jacek Tarkowski     Marek Trząski
Prezes Zarządu     Członek Zarządu

C.HARTWIG – KATOWICE S.A., 40-382 Katowice, ul. Roździeńska 41
tel. 032 351 29 00, http://www.hartwig.katowice.pl
C.Hartwig-Katowice S.A. specjalizuje sie przede wszystkim w usługach z zakresu spedycji
i transportu kolejowego oraz samochodwego całopojazdowego i drobnicowego.
Usługi realizowane są w oparciu o sieć jednostek terenowych /pełniących jednocześnie funkcję agencji celnej/ zlokalizowanych na przejściach granicznych i na terenie kraju. Jakość usług potwierdzona została certyfikatem ISO 9001:2000. Kapitał Spółki to 10 mln zł, a obroty mieszczą się w przedziale 30 – 50 mln zł. Aktualnie katowicki Hartwig zatrudnia ok. 170 osób, posiada 12 jednostek terenowych i ponad 30 zestawów /ciągnik + naczepa/ w tym zestawy paletowe, chłodnie i samochody z windą samowyładowczą.

Powiązane Artykuły

Jesteśmy również na

4,159FaniLubię
316ObserwującyObserwuj